Meripelastusseura - Salon meripelastajat

Nyheter

Pysy ajan tasalla kuulumisistamme

Pysyt ajan tasalla kuulumisistamme ja tulevista tapahtumista seuraamalla meitä Facebookissa ja Instagramissa

Lisätty: 28.03.2021

Päivystyskausi on päättynyt

Salon Meripelastajien kausi on päättynyt. Draken ja Mathildan Marina -veneet odottavat Salonjoen tukikohdassa ensi kevättä ja uusia haasteita.

Vuosi oli salolaisittain normaali: valtaosa avustettavista oli konevikaisia moottoriveneitä.

Kiitokset tukijoillemme, jäsenistölle ja kaikille, keitä toimintamme kiinnostaa! Tavataan vesillä taas toukokuussa.

Lisätty: 06.11.2019

Salon Meripelastajat hakee uusia jäseniä

Salon Meripelastajat hakee uusia jäseniä mukaan toimintaan. Liikumme keväästä syksyyn Salon ja Kemiönsaaren vesillä ja autamme pulaan joutuneita veneilijöitä. Käytössämme on kaksi venettä, PV Draken sekä Mathildan Marina.

Et tarvitse aiempaa veneilykokemusta, vaan opastamme tarvittavat taidot koulutuksissamme. Uimataito on välttämätön. Vapaaehtoisesta meripelastuksesta ei makseta korvauksia, mutta pääset viettämään vapaa-aikaasi merellisen harrastuksen parissa osana pelastusaluksen miehistöä.

Lisätty: 10.03.2019

Päivistyskausi on alkanut

Salon Meripelastajien päivystyskausi on alkanut. Sekä Draken että Mathildan Marina on laskettu vesille, ja olemme valmiina tulemaan avuksi sekä Salon lähivesillä että itäisellä Saaristomerellä.

Joukkoomme mahtuu myös uusia, aktiivisia meripelastajia. Aiempaa veneilykokemusta ei tarvita, koulutamme kaikki miehistössä tarvittavat taidot. Jos vapaaehtoistyö merellä kiinnostaa, laita vapaamuotoinen hakemus tulemaan osoitteeseen info (ät) salonmeripelastajat.fi. Voit liittyä myös kauden aikana.

Lisätty: 12.05.2018

Meripelastusseura muisti pitkäaikaisia vapaaehtoisia

Suomen Meripelastusseura on myöntänyt kunnianosoitukset kahdelle Salon Meripelastajien pitkäaikaiselle vapaaehtoiselle.

Pv Drakenin päällikkönä ja SMPS Salon Meripelastajat ry:n puheenjohtajana useita vuosia toiminut Jari Miettinen sai Suomen Meripelastusseuran ansiomitalin.

Salon Meripelastajien pitkäaikainen tilintarkastaja Pertti Aitio sai Suomen Meripelastusseuran viirin. Aitio on tarkastanut korvauksetta Salon Meripelastajat ry:n tileja neljän vuosikymmenen aikana.


Kuvassa Pertti Aitio, Salon Meripelastajat ry:n puheenjohtaja Jari Liimatainen ja Suomen Meripelastusseuran toimitusjohtaja Jari Piirainen.

Lisätty: 12.05.2018

Yhdistyksen postiosoite muuttuu

SMPS Salon Meripelastajien postiosoite muuttuu. Uusi osoitteemme on Satamakatu 36, 24100 Salo. Vanhaan osoitteeseen lähetetyt postit löytävät vielä jonkin aikaa perille.

Lisätty: 25.04.2018

Johtokunta vuodelle 2018

Syyskokouksessa 16.11.2016 Janne Polojärvi valittiin jatkokaudelle yhdistyksen varapuheenjohtajaksi. Johtokunnan jäseniksi erovuoroisten tilalle valittiin Pasi Oinonen, Olli Melasniemi, Kirsi Siekkinen ja Roope Retva. Johtokunnassa jatkavat puheenjohtajana Jari Liimatainen ja jäseninä Micaela Eklund, Harri Kuittinen, Tuomas Liimatainen ja Jari Melasniemi.

Lisätty: 25.04.2018

Salon meripelastajille uusi vene

Salon Meripelastajat ry on saanut käyttöönsä uuden pelastusveneen. 5-metrinen avovene on suunniteltu varta vasten meripelastuskäyttöön, ja se parantaa Salon Meripelastajien koulutus- ja toimintavalmiutta merkittävästi. Veneen varustuksiin kuuluvat muun muassa sammutin, pelastautumispuvut ja ensiaputarvikkeet.

"Pystymme lähtemään nopeasti avustustehtäviin esimerkiksi mataliin rantavesiin ja Salonjoen Sokerisillan yläjuoksun puoleiselle jokiosuudelle. Vene vaatii minimissään vain kahden hengen miehistön, minkä saa kokoon lyhyellä varoitusajalla", kertoo Salon Meripelastajien puheenjohtaja Jari Liimatainen.

Vene sai tiistaina 13.6. kasteessa nimekseen Mathildan Marina erittäin merkittävän taloudellisen tukijansa mukaan. Mathildan Marina on Salon Mathildedalissa toimiva uusi pienvenesatama, joka tarjoaa ympärivuotisesti muun muassa ravintola-, majoitus-, sauna- ja kokouspalveluja.

”Sijaintimme meren äärellä tuo mukanaan vastuun merellä liikkuvista. Pelastusveneen hankintaan osallistuminen on meille luonteva tapa tukea Salon Meripelastajien tekemää tärkeää vapaaehtoistyötä”, sanoo Mathildan Marinan yrittäjä Maria Rantanen.

Salon Meripelastajat päivystävät veneilykauden aikana vuorokauden ympäri ja ovat valmiina lähtemään pulaan joutuneiden veneilijöiden avuksi noin puolen tunnin varoitusajalla. Viikonloppuisin meripelastajat partioivat Salosta Kemiönsaaren länsipuolelle ja Paimion vesille, etelässä Saaristomerelle ja idässä Hankoon saakka ulottuvalla alueella PV Drakenilla, joka on 13-metrinen pelastusalus.

Uusi Mathildan Marina -vene laajentaa veneilijöiden avustusmahdollisuuksia, sillä Drakenin ollessa kauempana partioimassa Mathildan Marina -vene on lähtövalmiina Salossa. Kahden veneen ansiosta meripelastajat voivat myös harjoitella aiempaa paremmin esimerkiksi hinaustehtäviä.
Tutustu päätukijaamme: Mathildan Marina

Lisätty: 13.06.2017

Johtokunta vuodelle 2017

Syyskokouksessa 17.11.2016 valittiin uudeksi puheenjohtajaksi äänestyksen jälkeen Jari Liimatainen ja johtokunnan jäseniksi erovuoroisten tilalle Micaela Eklund, Harri Kuittinen, Tuomas Liimatainen, Jari Melasniemi sekä Petra Tuomola. Johtokunnassa jatkavat varapuheenjohtajana Janne Polojärvi ja jäseninä Pasi Oinonen, Kirsi Siekkinen ja Olli Melasniemi.

Lisätty: 28.11.2016

Salon Meripelastajien kausi avattu

Salon Meripelastajien päivystyskausi on alkanut. Pv Draken on tukikohdassaan Salonjoessa valmiina lähtemään avuksi. Olemme puhelinpäivystyksessä koko veneilykauden ajan, ja viikonlopppuisin partioimme Salon ja Kemiönsaaren lähivesillä.​

Lisätty: 08.05.2015

Johtokunta vuodelle 2016

Syyskokouksessa 27.11.2015 valittiin yhdistyksen uudeksi varapuheenjohtajaksi Janne Polojärvi ja johtokunnan jäseniksi erovuoroisten tilalle Kirsi Siekkinen, Micaela Eklund, Pasi Oinonen, Olli Melasniemi ja Jari Liimatainen.

Puheenjohtajana jatkaa Seppo Kankare ja johtokunnan jäseninä Harri Kuittinen, Tuomas Liimatainen ja Jari Melasniemi.

Lisätty: 09.12.2015

Johtokunta vuodelle 2015

Syyskokouksessa 22.11.2014 valittiin yhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi Seppo Kankare ja johtokunnan jäseniksi erovuoroisten tilalle Janne Polojärvi, Harri Kuittinen, Tuomas Liimatainen, Jari Melasniemi sekä Jari Miettinen yhdeksi vuodeksi. Arne Salovius ja Micaela Esklund valittiin Kasnäsin aseman edustajiksi.

Varapuheenjohtajana jatkaa Petri Heikkilä ja johtokunnan jäseninä Jari Liimatainen, Olli Melasniemi ja Juha Särestöniemi.

Lisätty: 24.11.2014

Merelle! Salon Meripelastajat 50 vuotta

SMPS Salon Meripelastajat juhlii tänä vuonna 50 vuotista taivaltaan. Pitkän ja kunniakkaan historian kunniaksi on nyt julkaistu 36-sivuinen juhlajulkaisu, jossa kerrotaan yhdistyksen historiasta ja toiminnan kehittymisestä. Mukana on runsaasti valokuvia vuosien varrelta sekä kohokohtia arkistojen aareista.

Lue lisää etusivulta ja lataa julkaisu pdf-versiona!

Lisätty: 02.08.2014

Meripelastuksen hälytysnumero muuttuu

Meripelastuksen uusi valtakunnallinen hälytysnumero on 0294 1000. Numero on tarkoitettu meripelastuksen vaaratilanteista ilmoittamiseen ammattimerenkulkijoille, huviveneilijöille sekä muille merellä liikkujille.

Valistuneen merenkulkijan ja veneilijän tulisi tuntea meripelastuksen hälytysnumero ja tallentaa se matkapuhelimeensa, jotta hätätilanteessa sitä ei tarvitse etsiä. Vanhaan meripelastuksen hälytysnumeroon soitetut puhelut siirtyvät uuteen hälytysnumeroon ylimenokauden ajan.

Lue lisää osoitteesta http://www.meripelastus.fi/fi/uutiset/1918

Lisätty: 06.02.2014

Johtokunta vuodelle 2014

Syyskokouksessa 30.11.2013 valittiin johtokunnan uudeksi varapuheenjohtajaksi Petri Heikkilä sekä johtokunnan jäseniksi erovuoroisten tilalle Jari Liimatainen, Olli Melasniemi, Seppo Kankare ja Juha Särestöniemi sekä Arne Salovius, joka jatkaa johtokunnassa Kasnäsin aseman edustajana.

Puheenjohtajana jatkaa Jari Miettinen ja johtokunnan jäseninä Jarmo Sirkiä, Pentti Niemi, Niko Haro ja Jari Melasniemi.

Lisätty: 01.12.2013
Muokattu: 7.12.2013

Pv Draken talvitelakoitu

Pv Draken talvitelakoitiin lauantaina 26.10.2013

Lisätty: 01.12.2013

Pv Draken jälleen vesillä

Pv Draken laskettiin vesille perjantaina 3.5.2013 - uusi kausi voi siis alkaa, kun saadaan vielä loput huollot tehtyä!

Lisätty: 03.05.2013