Meripelastusseura - Salon meripelastajat

Salo Sjöräddare

Salo Sjöräddare är en frivillig sjöräddningsförening, vår primärä uppgift är att rädda människor i sjönöd. Vi hjälper också båtfolk i andra farliga och problemsituationer.

Vi dejourerar dygnet runt under båtsäsongen från maj till slutet av oktober. Vi verkar i samarbete med myndigheterna. Förutom räddningsarbete strävar vi efter att förbättra vattentransportens allmänna säkerhet och bidrar till spridning av gott sjövett.
Läs mer...

Merelle! – Salo Sjöräddare 50 år

Salo Sjöräddare firas 2014 sin 50 årsdag. Den långa och förtjänstfulla historian till ära har det publicerats en 36 sidors festpublikation, var det berättas om föreningens historia och verksamhetens utveckling. Med finns rikligt med bilder från åren som gått samt höjdpunkter från arkivens skatter.

Du kan ladda ner publikationen i pdf form i länken nedan (du behöver t.ex Adobe Acrobat Reader 6.0 eller nyare), filens storlek är ca 3,6 Mt.
Ladda här: Merelle 2014!

Publikationen är också tillgänglig i pappersform, utförligare information till sammanhanget får du från adressen info (ät) salonmeripelastajat.fi

Vi tar gärna emot material relaterat till Salos sjöräddningsverksamhet. Om du har kännedom om det, ta modigt kontakt!

Bli Medlem!

Att hjälpa din nästa är givande och tillfredställande. Av denna anledning är frivillig sjöräddningsverksamhet för aktiva medlemmar oftast den bästa hobbyn. Även du har möjlighet att ansluta dig till aktiva medhjälpare. Att börja kräver inte specialkunnande eller erfarenhet av båtliv, man når långt redan med vilja att hjälp andra.

Man kan delta i verksamheten också utanför det egentliga räddningsarbetet och för varje frivillig finns det att göra så inom verksamhetens marknadsföring, insamlingar och underhåll av utrustning. Ta alltså modigt kontakt och läs mer här