Meripelastusseura - Salon meripelastajat

Toiminta

Salon Meripelastajat

Salon Meripelastajat on perustettu vuonna 1964. Autamme hätään joutuneita veneilijöitä Salon ja Kemiönsaaren lähivesillä. Päivystysalueemme ulottuu etelässä aina Hankoniemeen asti ja lännessä Gullkronan selälle. Meripelastus on puhtaasti vapaaehtoistyötä, eikä pelastusalusten miehistön jäsenille makseta korvausta edes pelastus- ja avunantotehtäviin osallistumisesta.

Ajankohtaiset tiedot kuulumisistamme ja tapahtumista saat seuraamalla meitä Facebookissa ja Instagramissa.

Salon Meripelastajat on yksi Suomen Meripelastusseuran 59 paikallisyhdistyksestä. Vapaahtoista meripelastustoimintaa koordinoiva Suomen Meripelastusseura on perustettu vuonna 1897, ja sen jäsenyhdistykset auttavat veneilijöitä niin rannikolla kuin sisävesillä aina Hangosta Inariin asti.

Toiminta merellä

Käytössämme on kaksi meripelastusalusta, Pv Draken ja Av Mathildan Marina. Alukset ovat koko veneilykauden toimintavalmiina ja päivystävät asemapaikoillaan pääasiassa Salonjoen tukikohdassa.

Olemme viikonloppuisin partioajossa ainakin vilkkaimpana veneilysesonkina. Arkisin veneet ovat puhelinpäivystyksessä ja silloinkin noin tunnin lähtövalmiudessa kellon ympäri. Päivystyspuhelimemme numero on 0400 12 14 12.

Koulutus

Koulutamme uusia ja vanhoja aktiivitoimintaan innokkaita jäseniä pääasiassa päivystyskaudella eli toukokuun alusta lokakuun loppuun. Koulutusta järjestetään lähes viikoittain Pv Drakenilla. Koulutukset ovat käytännönläheisiä, joten kalvosulkeisia ei tarvitse uusienkaan tulokkaiden pelätä.

Kiinnostuitko? Voit tulla mukaan vaikka kesken kauden, ja aiempaa veneilykokemusta ei tarvita. Ota yhteyttä joko sähköpostitse info (ät) salonmeripelastajat.fi tai soita 0400 12 14 12.

Salon Meripelastajien jäsenet voivat osallistua Suomen Meripelastusseuran järjestämille kursseille, jotka täydentävät yhdistyksen koulutustarjontaa. Koulutusjärjestelmän myötä on mahdollista kouluttautua innostuksen ja oman mielenkiinnon mukaan kansimiehestä aina pelastusaluksen päälliköksi asti.